implantasyon belirtileri

implantasyon nedir, nedenleri nedir, belirtileri nedir ve tedavi süreçlerinin nasıl işleyeceği konusunda bilgiler vereceğiz.

 

sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler yardımı ile sizlerde konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve konu hakkında bilinçli bir şekilde hareket edebilirsiniz İmplantasyonu basit bir şekilde tanımlayacak olursak, kadınların gebelik dönemlerinde oluşan kanamalardır diyebiliriz

İmplatasyon kanaması olarak bilinen bu kanama, adet kanamasından farklı olarak daha yoğun şekillerde oluşmaktadır. Bu kanamalar düzenli olarak her kadının başına gelmektedir. Bazen kişiler bu kanamayı adetlerinden öncede görülmektedir. Bazı kadınlarda bu kanamalar adet başlangıcına denk gelmektedir. Bu yüzden birçok birey bu konuda yanılgıya düşmektedirler.

Bu durumlar genellikle gebeliğin erken belirtileri arasında yer almaktadır. Döllenmiş olan yumurtanın rahim duvarına gelmesi süresince meydana gelmektedir. Oluşacak olan döllenmenin sonraki 6 ve 12 gün içerisinde oluşmaktadır.

Oluşan bu implantasyon kanamaları genellikle lekeli bir şekilde olmaktadır ve bu kanamalar 2, 3 gün devam etmektedir.

İmplantasyon kanamaları ve adet kanamaları arasında bazı net farklar bulunmaktadır. En belirgin olarak yoğunlukları ve devam etme süreleridir diyebiliriz. Adet kanaması bu kanamaya göre daha uzun süre sürmektedir. Bahsetmiş olduğumuz bu kanamalar adet kanamalarına nazaran rengi daha farklıdır. İmplantasyon kanamaları açık pembe ya da kahverengi renklerinde olmaktadır. Bunlar kimi zaman bu renklerde oluşan akıntılar halinde oluşmaktadır. Eğer bu kanamanın yoğunluğu, şiddetli ve farlı renkli ise, doktorunuza durum hakkında bilgi vermeniz ve konu ile ilgili testleri yaptırmanız gerekmektedir.

İmplantasyon Kanaması Nedenleri

İmplatasyon kanaması oluşmasındaki tek neden yumurtanın döllenmesidir. Oluşan bu kanama hamileliğin ilk zamanlarında meydana gelmektedir. Ancak bu kanamanın meydana gelmesinin bebeğe herhangi bir zararı olmamaktadır.

İmplantasyon Belirtileri Nelerdir?

İmplantasyon kanamalarının en yaygın belirtileri ise şöyle sıralanmaktadır;

1. Lekelenme

Lekelenme (ayrıca implantasyon kanaması) olarak da bilinmektedir. Bu lekelenmeler 7 ile 10 gün arasında sürmektedir. Lekelenmelerin rengi pembe veya kahverengi olmaktadır ve aksi bir lekelenmenin devamı var ise, bu durumda doktora başvurmanız gerekmektedir.

Lekenlenme, bu kanamaların en belirgin özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu lekelenmeler normaldir ve herhangi bir tehdit edici özellik taşımamaktadır. Bu yüzden endişelenmeniz gerekmektedir.

2.Kramp

Lekelenme ve kramp genellikle yumurtlama işaretleridir. İmplantasyon sırasında 1-2 günlük kramplar yaygın olarak görülmektedir. Bazı adet kramplarının aksine, hafif veya orta alt karın bölgesinde görülmekte ve adet kanamaları kadar şiddetli kramplar olmamaktadır. Bu kanamalar embriyo gömme sırasında rahim duvarlarının sürekli kasılma ile ilişkilidir. Ancak uzun süreli kramplar, pekte sağlıklı sayılmamaktadır. Bu kapsamda uzun süreli kramplara sahipseniz ve şiddetli oluyor ise başka bir sağlık sorununun habercisi olabilir ve bu durumda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

3.Göğüste görülen Değişimler

İmplantasyon ile birlikte meydana gelen belirtilerinden birisi ise, göğüslerinizde oluşan değişikliklerdir. Bu kapsamda, göğüslerinizde ağrı, şişkinlik ve hassasiyet meydana gelmektedir. Kadınlık hormonu seviyelerinin artması ile birlikte, göğüslerde sızlama, şişme eğilimi olmaktadır. Temel olarak, bu yumurtlama olasılığından sonra göğüslerde hassasiyet durumunu 7 gün boyunca hissedebilirsiniz. Normal aylık döngü yani adet döneminde göğüs ağrısı sadece bir veya iki gün sürmektedir.

4.Yüksek Vücut Isısı

Bir diğer belirti ise, kadınlar oluşan vücut ısı değişimleridir. Bu durumda kişilerde genellikle yüksek vücut ısıları oluşmaktadır. Ancak oluşan bu vücut ısıları uzun süreli olmamaktadır. Birkaç gün içerisinde vücut ısınız normal seviyeye dönecektir. Vücut ısısının artması genellikle yumurtlama sırasında oluşmaktadır. 

5. Sık İdrara Çıkma

Belirtiler arasında sık idrara çıkma durumu, genellikle embriyonun rahim duvarına tutunması, insanın koryonik gonadotropin (hCG) denilen gebelik hormonunun salgılanmasına tarafından oluşmaktadır. İdrara sık çıkma durumu özellikle geceleri sizleri daha çok etkilenmektedir. Bu durumda sürekli uyanma durumunda kalabilirsiniz.

6.Yemek Sorunları

Bir başka belirti ise, kişilerin yemek düzenlerinin bozulmasıdır. Bu kapsamda kişilerde iştahsızlık sorunları oluşmaktadır. Kişilerde yemeklere karşı koku hassaslığı ve keskin bir tat alımına neden olmaktadır. Bu kanama evresi ve sonrasında ise, kişilerin bazı favori gıdaları için bir antipati oluşmasına neden olabilmektedir.

7.Sıcak Basmaları

Bu belirtiler daha az karşılaşılan belirtiler arasında yer almaktadır. Bu sıcak basmalar genellikle 50 dakikalık süreçler içinde gerçekleşmektedir. Bu durumun nedeni olarak ise, yumurta gömme sırasında hormon düzeylerinde hızlı dalgalanmalar tarafından tetiklenmesi sonucu oluşmaktadır.

8.Diğer Belirtiler

mplantaston kanamalarında daha az sıklıkla görülen rahatsızlıklar ise şöyle sıralanmaktadır;

  • Bebekten dolayı metabolizmanızın hızlanması sonucunda oluşan yorgunluk
  • Sabahları uyandığınızda oluşan hastalıklar. Bunlar genellikle, mide bulantısı, kusma ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklar olmaktadır.
  • Kabızlık. Gebelikte hormonların artışı kabızlık riskini artırmaktadır.
  • Sivilce ve aknelerin artması

İmplantasyon Tanısı Nasıl Olur?

Erken gebeliği onaylamak için en doğru yol, bir kan hCG testi yapmaktır. Bu hCG testi insan koryonik gonadotropin demektir. Bu hormon aktif implantasyondan sonra üretilir ve idrar ya da kanda tespit edilebilir.

İkinci bir tanı şekli ise, yapacak olduğunuz gebelik testidir. Ancak HCG ölçümü en doğru sonucu verir. Yaklaşık üç gün sürelik gecikmeden sonra ilk test yapabilirsiniz.

Bir başka tanı şekli ise ultrason yöntemidir. Ekli yumurtanın yerini tanımlamak için yardımcı olur. Dölüt implantasyondan sonra rahim 3-4 hafta içinde görülebilir.

İmplantasyon Tedavisi Nasıl Olur?

Bu konudaki kanamalar için tedavilerinizi evde kendiniz yapabilmektesiniz. Ancak yukarıda belirtilen belirtilerin dışında başka bir belirti gösteriyor iseniz veya belirtileriniz şiddetli ise doktora danışmanız gerekmektedir.

Bu dönemlerde ilk olarak, solaryum ve sauna gibi SPAprosedürleri hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Ayrıca uzun süre güneşte kalmamaya da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunların yanı sıra yemek düzeninizi de değiştirmeniz gerekmektedir. Bu kapsamda yapmanız gereken diyet şunları içermektedir;

  • Hububat ve kepekli ekmek
  • Sebzeler ve meyveler (sezonluk);
  • Et ve balık (az yağlı);
  • Günlük Ürünler
  • Ayrıca, proteinler (et, balık, peynir) aynı zamanda diyet içine dahil edilmelidir.

Öğünlerinizi, gün içerisine yaymanız gerekmektedir. Bu durumda az ve sık bir biçimde öğünlerinizi düzenlemeniz gerekmektedir.

Asla idrarınızı tutmayın. İdrarınız tutmak aynı zamanda sizlerde kramp oluşumuna neden olmaktadır. Doğru beslenme ve sağlıklı yaşam, rahimi korumak ve tam teşekküllü embriyo gelişimini sağlamakta etkili olmaktadır.

Tüm hamile kadınlar mide bulantısı, baş dönmesi ve tat değişiklikleri gibi implantasyon belirtilerine sahip olmaktadırlar. Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu belirtiler sonucunda panik olmamanız gerekmektedir. Vermiş olduğumuz bu belirtileri genellikle 12-13 hafta içerisinde yok olmaktadır.

kaynak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Don`t copy text!